Bemutatkozás

Táborozzon, üdüljön és pihenjen

május és szeptember közötti időszakban

Tolna megyében, a Völgység és a Sárköz határán, a festői Szálkán

(www.szalka.hu)

 a Múzsa „B” kategóriás Kulcsos Alkotó Házban!

Elhelyezés: Szálka német ajkú település központjában a Lajvér patak által határolt közel háromhektáros, erdős területen fekvő, az ötvenes években még működő vízimalom romjaira épített új, de az eredeti alaprajzot híven követő tornácos parasztházban. Öt kétágyas tetőtéri szoba, a földszinten egy nagy hálószoba (négy db. emeletes ágy) és egy csoportvezetői szoba (egy db. emeletes ágy), s amennyiben igény van rá, további 30 sátorhely áll a kedves vendégeink rendelkezésére. A szobák igény és szükség szerint pótágyazhatóak.

Tisztálkodási lehetőség: A vízimalom eredeti alagsorában az erre a célra kialakított vizes blokkban (két-két tusoló, három-három mosdó, egy-egy öltöző, két- illetve egy wc két piszoárral). A csoportvezetői szobához saját tusoló/wc tartozik.Kifejezetten éjszakai használatra a tetőtérben is található egy wc.

     Takarítás csak turnus váltáskor, de igény szerint és külön megállapodás alapján térítés ellenében vállaljuk a vizes blokkok gyakoribb takarítását is.

 Főzés-étkezés: Önellátóan az épület felszerelt teakonyhájában, mely a vízimalom 76 nm-es földszinti részén az étkező-társalgóval egy légtérben került kialakításra.

Szabadidő, sport: Az étkezőből belső lépcső vezet az alagsorba, itt egyrészt a vizes blokk, másrészt az erdő közeli hátsó terasz érhető el, itt lehet grillezni és szalonnát sütni. Az étkezőből közvetlenül a fedett oldalsó teraszra is ki lehet jutni, ahol különböző szabadtéri foglalkozások tarthatók. A kerámiások szempontjai szerint kialakított külön „vizes-részleg” is itt található. A táborban számos kézműves eszköz (kézi-, láb és gépi korongozó, rajzbak, szövő- állvány és keret stb.) segíti az elsősorban művészeti jellegű táboroztatást.

       Füves pályák és különböző játékok állnak még rendelkezésre. A táborhoz tartozó erdő kiváló lehetőséget nyújt számháborúzásra is. A tábor közvetlen közelében található a falu sportpályája, valamint igen közel van a volt általános iskola (ma polgármesteri hivatal) bitumenes kispályája melyek térítés nélkül használhatók. Külön kérésre, egyeztetést követően a polgármesteri hivatal térítés ellenében a művelődési házat (tánccsoportok, zenekarok számára) is rendelkezésre bocsátja.

A táborból kitűnő panoráma nyílik a szomszédos erdővel borított dombokra, s innen kiválóan látható a falu műemlék temploma, mely remek akusztikájával próbák és koncertek ideális helyszínéül szolgálhat.

 Programok, kirándulás: Fürdés; vízi biciklizés, kajakozás; horgászat (a két tavon csak engedéllyel); gyalog- és kerékpár túrák (pl a tavak körül); Grábóc (3 km): ortodox templom és kolostor megtekintése idegenvezetéssel; Szekszárd (12 km): Babits Emlékház; Megyeháza; Garai- és IV. Béla tér; Megyei Múzeum; kilátó; Művészetek Háza; stb. Kiruccanás Gemencre: vadles és erdei kisvasutazás Pörbölyig; Sárköz: látogatás Decsre (Tájház és Baba Múzeum); Bonyhád (12 km); Mohács (30 km); Pécs (55 km); Siófok (100 km);

 Múzsa Kulcsos Alkotó Ház kifejezetten szervezett közösségek (baráti társaságok; hagyományőrző csoportok; együttesek; kórusok és zenekarok; nyugdíjas-klubok; cserkészek; nagycsaládosok; sportolók-csapatok; különböző művészeti csoportok; erdei-és iskolai osztálykirándulások stb.) számára kínál igényes és tartalmas, de megfizethető elhelyezést.